HERAKLES DAGBOK
Kära dagbok och kära läsare!


Idag har jag fyllt arton år och i morgon ska jag ge mig iväg på min vandring. Det känns mycket spännande och det är därför jag har beslutat mig för att börja skriva dagbok. Många tycker ju att det är omanligt att göra det, men jag vet att ödet har många överraskningar i beredskap åt mig. Då kan det vara ganska bra att skriva ner mina egna upplevelser. På så sätt undviker man också att det blir en historieförfalskning....

Å andra sidan kan det väl hända att jag själv inte heller kommer att minnas varenda minsta detalj helt korrekt. Dels kan det vara svårt att beskriva vad som händer i stridens hetta, dels är det väl också så att jag inte kommer att kunna skriva regelbundet och minnet är ju flyktigt, som bekant.

En del andra saker, som jag skriver, kommer jag att berätta vidare så som jag har hört dem av andra och då kan jag ju heller inte gå i god för originalet. Men jag lovar att jag ska göra mitt bästa.

Du, min kära läsare, som kommer att hitta dessa sidor om flera tusen år, är kanske inte helt förtrogen med mina förutsättningar, därför kommer jag att ge en snabb sammanfattning av vår släkthistoria och av min uppväxt, innan vi kastar oss in i nya äventyr.

Jag förutsätter att Du känner till våra gudar i grova drag, om inte, kan Du för säkerhets skull börja att läsa här.


Bernhard Kauntz, Västerås 1998
Till , till eller till

webmaster@werbeka.com