Thomas Kaminski

Kärlek på Internet


De till synes obegränsade möjligheterna i datoråldern håller på att revolutionera den internationella kommunikationen. Fler och fler människor kopplar upp sig till utvecklingen som möjliggör det prisvärda och nästintill omedelbara utbytet av informationer. Såsom utomlands boende (även om bara "tidigare") tysk, vet jag mycket väl om fördelarna av e-posten och hör redan till de miljoner anslutna, som dagligen konverserar elektroniskt kring hela jordklotet. Genom mitt regelbundna deltagande i "Usenet" och genom att lämna "postings" i "newsgrupper" av och till, händer det alltsomoftast att jag får e-post av folk som jag inte känner. Tyvärr är inte alla deltagare bara sugna på en vänskaplig "chat"....

Kärlek vid första e-posten

Måndag morgon. Jag hatar montage... Ut ur kojan, till datorn. Medan e-posten laddas hem sätts kaffet på - hoppas att mina "sambor" inte har gått upp än.
Sedan ett - för min smak alltför intimt - möte med en nyazeeländsk weta har jag visserligen tagit för vana att åtminstone ha på mig en liten kalsong även i sängen, men även denna åsyn är ingenting för ömma själar så här tidigt på morgonen. Men jag har tur: kaffet har runnit igenom och jag kan ägna mig åt dagens inkomna e-post utan ha blivit upptäckt. Redan titeln av det första inkommande mailet får mitt morgonpigga hjärta att slå lite fortare:

"Med bultande hjärta" står där...
"Med bultande hjärta" ??? mmh, vem kan det vara...
"Natascha1976@ggx.de" - Whoaaa, nå DET HÄR börjar bra!
>Om det är sant, som en chat-väninna har berättat för mig om dig, så kommer du att höra av dig efter dessa rader och du är säkert inte arg på mig på grund av min "framfusighet"!?..:-)
"Framfusighet"? Hördu tjejen: låt dig bara inte hejdas!!!
>Men hur börjar jag bäst, vad ska jag berätta? Jag vill ju inte att du på något sätt ska få fel intryck av mig, det vore synd.
INGEN FARA, ÄLSKLING, du träffar den rätta tonen perfekt... (Egentligen röker jag ju inte före frukost, men för dig måste jag nog göra ett undantag.) Herregud, jag ÄLSKAR MONTAGE!!!
>Genom det jag har hört om dig har jag en känsla av att vi rör oss på samma våglängd, något som jag upplever mycket sällan. Jag antar att det beror på intressena och åsikterna, som definierar livet och känslorna. Åtminstone vad beträffar de viktiga punkterna är vi helt säkert på samma level.
Jodå, JODÅ!!!!! Jag har redan blivit helt övertygad om det...
>Men innan jag här skriver om mina åsikter, något som säkert skulle ta många timmar, kommer jag först att avvakta, om det överhuvudtaget finns ett intresse från din sida? Jag skulle ju gärna ha en pratstund med dig, mycket gärna. Om du alltså är intresserad, så hör av dig, ett kort "hej" räcker, för livet består ju inte av drömmar, eller hur?
HEJ! HEEEEEEJJJJJJ!!!!!!!!!
>Just nu når du mig under Natascha1976@ggx.de, men bli inte arg, om jag inte >svarar med detsamma, för jag är själv alltid jätteglad, när jag har fått ordning på det där med eposten. Jag skulle ju gärna skicka ett kort till dig, om du vill ha ett, och om du vill, så skicka ett till mig också, ok? Då ser jag fram emot ditt svar, jag hoppas att jag inte gör dig besviken... Tills snart? Din Natascha (Nati)

På nåt sätt har jag alltid vetat att jag har "det". Äntligen har någon fattat det. Med min - i vanliga fall för all del inte alltför - ungdomliga iver börjar jag direkt med svaret på denna lovande första kontakten:

Kära, KÄRA Nati!

Tack så MYCKET för ditt rara brev! Det gladde mig mycket. Är naturligtvis mycket nyfiken på att få reda på lite mer om dig. För att vara ärlig, så får jag förstås dagligen post av unga damer, som ABSOLUT vill lära känna mig. Därför kan jag inte lova, om jag kommer att ha tillräckligt med tid, för att tillfredsställa hela din kunskapstörst. Men hey: Jag ska väl i alla fall försöka, har sällan känt mig så bra förstådd. Det där med fotot tycker jag också är en fin idé, men tyvärr så har jag inget färskt. Sista kortet har Ute tagit av mig (Men jag är inte tillsammans med henne längre!), och då hade jag ju inte tatueringen ännu. Men om du skickar mig ditt, så ska jag naturligtvis GENAST låta dem ta ett Nytt kort av mig!!! Nu måste jag först få gjort nåt, men jag gläder mig redan över att få ditt nästa mail!
Alltså, till snart,

Din Thomas1958!

Fatal Errors

Jag har inte ens hunnit rulla min andra cigarett, då plingar det till i brevlådan igen:
>----The following addresses had permanent fatal errors
>Natascha1976@ggx.de>
> ----Transcript of session follows----
>Mottagaren okänd eller kan inte nås
>550 ...User unknown

Shit! Bruttan har tydligen inte så stor erfarenhet av e-post.... Ok, spelar ingen roll, det är inte det som räknas. Alltså försöker jag nåt annat:

>----The following addresses had permanent fatal errors
>Natascha1976@ggx.net>
>----Transcript of session follows ----
>Mottagaren okänd eller kan inte nås

Mmhhh. Ok. Finns väl inte såååå många möjligheter......

>----- The following addresses had permanent fatal errors
-----
>natascha1976@ggx.net
>natascha76@ggx.net
>natascha@ggx.net

Shit, shit, shit....
Fanns inte det där häftiga hackerprogrammet någonstans, med vilket man kunde prova igenom alla variationer helt automatiskt? Var var det nånstans, jag tror <alt.hacking>, få se. Det vore ju löjligt...

Två dagar utan frukost och ett helt paket tobak senare struntar jag äntligen i det. Jag har tappat två kilo och bara sovit 2 timmar - på tangentbordet. I min ålder ska det inte vara så hälsosamt längre. Innan jag äntligen kryper till kojs igen, en snabb titt i newsgrupperna.

Vad är DET DÄR, Dirk Spitz, "Till Natascha" Det är då för roligt.

>Som respons på min sista berättelse skrev någon till mig under förra helgen, som jag inte kan nå via e-mail. Hon borde fixa det med sin mail-server, eller höra av sig till mig en gång till.

Jaså, den goda Nati har alltså varit verksam på fler ställen... Jag ska just logga av och äntligen släpa mig till sängen, då plingar det till i brevlådan igen:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>From: natascha76@aal.com
>Date: Tue, 27 Oct 1998 10:21:15 +0100 (CET)
>Subject: Ledsen....
>Hej igen,
>jag hoppas att jag inte strapatserar dina nerver, men min postlåda hos GGX fungerar inte, jag vet inte heller varför. Nu vet jag förstås fortfarande inte om du är het på gröten eller inte, men jag kan tänka mig att du har lika många frågor som jag, åtminstone. Om du vill, så kan du lämna ett meddelande hos AAL, där har jag också en postlåda. Där kan du också lämna en e-mail under namnet Natascha. Jag hoppas sannerligen att det funkar nu äntligen, jag har alltför bra vibbar för att helt enkelt lägga av.
>Tills snart (hoppas jag!)
>Din Nati
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ok, Nati76! Ett försök har jag kvar, ETT har jag kvar!
Ledsen, Dirk, men, "må bäste man vinna"...

>----The following addresses had permanent fatal errors
>natascha76@aal.com
>natascha1976@aal.com
>Natascha1976@aal.com
>natascha@aal.com
>Natascha@aal.com

AAArrrrrrrrrrrrrrrrrggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....
Bara inte tappa nerverna nu. Den som kommer först....

Tyvärr ville kroppen inte vara med längre. När jag vaknar igen, ser jag att fan är lös: det fina programmet från <alt.hacking> behövde ju ingen sömn. Jag har alltså skickat sextusen e-mails på mindre än tre timmar. Av dem hade exakt 3726 kommit fram någonstans. 3726 e-mails till så gott som varje Natascha i Stortyskland.

Hoppla...

Jag vill inte trycka på knappen för inkommande post. Först sätter jag på lite extra starkt kaffe och sen rullar jag en extra tjock rök. Jag behöver all energi nu, som min kropp fortfarande är kapabel till. Jag lutar mig långt tillbaka och för musen på "check mails".

När jag fimpar den tredje cigaretten, har också det sista mailet laddats ner. 124 Nataschas, som - på sitt sätt - ville tacka för min fina e-post.

Då ska nån komma och påstå att "spamming" inte fungerar....

Jag har ju lärt mig många nya ord, jag visste ju inte, hur idérik somliga Nataschas kan vara. "Gamla kåtbock" hade jag kunnat finna mig i, "mansgris" hade jag nog hört förut, fast det var ett tag sen. Men "påflugna rynkiga säck" och "pickstyrda hjärnlösa cyberclown" var nytt. Nåja, jag önskar att Dirk har mer framgång här.

Nyfikenheten är sedan ändå ett litet uns större än tröttheten och jag måste ta ännu en hastig titt i newsgruppen.

Då får jag reda på att hela newsgruppen har fått e-post av Natascha, till och med kvinnorna. En ny reklamstrategi från en pornografisk website....

Jag behöver väl inte påpeka speciellt att Natascha1976 inte har hört av sig någon fler gång. Egentligen synd. Men i tre andra newsgrupper har en viss "NataschaM" varnat för en pervers galning med mitt namn, som skickar oönskad, slipprig e-post till kvinnor.

Jag tror att jag går och lägger mig en stund. Och i morgon ska jag väl leta efter en ny internetleverantör med en ny e-mail-adress. Det är ju inte svårt, jag har hört att såna finns gratis på prov hos AAL.....

Thomas Kaminski, 1998

Översättning från tyska: Bernhard Kauntz
Tillbaka till eller till

webmaster@werbeka.com