EN HÄLSNING FRÅN
RONNIE HELLSTRÖMJag var på väg hem från Malmö, när jag såg att Ronnie Hellström väntade på samma tåg som jag. Det var inte bara roligt att träffa en kändis, utan här hade jag även chansen att få svar på en fråga, som jag hade grunnat på i mer än 20 år.

"Var det straff i VM 78 i matchen mot Österrike?"

Ronnie minns utan att behöva tänka efter. Han förvissar sig bara:
"Det var Krankl som fälldes, eller hur?" Och när jag nickar, fortsätter han:
"Vi tyckte ju inte det."

Först efteråt kommer jag på den underbara diplomatin i svaret. Han kunde ha sagt: "Nej, aldrig i livet!"
Men han hade under tiden naturligtvis märkt min tyska brytning och förstått att jag företrädde motsatta intressen... Han kunde också ha sagt: "Vi tyckte inte det" - det hade varit vänligt nog. Men det där lilla "ju" visar att motparten gärna kan ha en annan åsikt, utan att det därför behöver bli en konflikt. - Ett storartat svar.

Men jag får ytterligare en förklaring:
"Dessutom var det en holländsk domare", säger Ronnie. Jag kopplar inte, därför får jag hjälp.
"Han kände ju Björn Nordqvist från den holländska ligan" (och vet att han är en hygglig prick).

Jag berättar att vi i Österrike såg straffen som en utjämnande rättvisa till skiljematchen i Gelsenkirchen inför VM 74, då Österrike verkligen förde matchen, men förlorade 1:2, bl.a. på en straff...
Och vi är överens om att plus och minus jämnar ut sig i längden.

Innan jag går berättar jag om mina sidor på nätet och frågar om jag kan få en hälsning med mig. Visst kan jag få det - här är den.


Vem Ronnie Hellström är? Äsch, lägg av, det vet Du väl! Jag testade på min 14-åring och det var inga problem, trots "generationsklyftan".
Men för säkerhets skull: Han var en av 70-talets bästa målvakter i världen. Stor i Hammarby, en legend i Kaiserslautern och en klippa i landslaget. Idag är han målvaktstränare i Malmö FF.Tillbaka till eller till av Werbeka Netshop
last update: 2.5.2000 by webmaster@werbeka.com