ILLUSTRATIONER OCH DESIGN

Lidija Papas Dejanic


.
I mänsklighetens historia har bilden funnits åtminstone lika länge som språket. De grottmålningar som finns kvar idag, visar oss att man har tecknat djurfigurer, förmodligen i något slags religiös rit, för att beveka jaktguden. Redan då tillmätte man bilden mycket stor kraft.
Jag har tecknat sen jag var stor nog för att hålla i en penna. Det är roligt att se hur bilden växer fram och det är roligt att skapa. Jag fascineras av att kunna återge djupet i vardagens verklighet. Om Du klickar på ägget ovan, ser Du flera blyertsteckningar, som jag har gjort. En del av dessa har jag gjort efter fotoförlaga som prov inom ramen för NTI:s korrespondensskola.
Med tiden har jag lärt mig använda olika tekniker, jag har arbetat med akvarellfärger och olja, men även med mindre konventionella material, som smink eller yoghurt. Mina verk sträcker sig över ett brett spektrum från väggmålningar i lägenheter till design av logotyper. Logotypen ovan är till "Kaxiga myran", ett teatersällskap, som jag även har gjort en del kläddesign för, t.ex. historiska dräkter.
1997 illustrerade jag boken "Sjung med Anna", i samarbete med Anna Jogmarck, en bok som används i skolorna runt om i Västmanland. Om Du klickar på bilden i mitten, ser Du fler illustrationer ur den.

Om Du behöver hjälp med illustrationer eller design, skriv ett e-mail till webmaster@werbeka.com, så tar jag kontakt med Dig snarast möjligt.
Jag åtar mig dock ingen porträtteckning, det är andra bättre på.

Lär av historien och använd Dig av bildens kraft, Du också, för att nå Dina mål.


Tillbaka till eller till av
last update: 19.12.1999 by webmaster@werbeka.com