VI VÄNLIGA VÄSTERÅSARE
VILL VIRTUELLT VISA VÄRLDEN
VAR VI VISTAS
VARJE VECKODAG

ROGER WÅÅRD


- Är du född i Västerås?
Jajamensan, på Västerås BB. Jag har vuxit upp här och har också bott de senaste 25 åren här. Däremellan har jag dock bott både i Malmö och i Katrineholm.

- Vad är det som är bäst med Västerås?
Det är en liten, lätthanterlig stad, som det är lätt att få grepp om och lätt att hitta i. Den ligger nära vattnet, Östra Holmen och Elba är fina ställen, på lite avstånd också Strömsholm och Kvicksund. Vattnet är viktigt för mig, jag tycker om att simma och att sitta vid det på en sten och titta på båtar.
Det har funnits många fina matställen i Västerås, fast på senare år har det förändrats mycket. Sen är det förstås gamla kompisgänget som finns här, grabbarna som man har spelat fotboll och innebandy med.

- Vad är det som är dåligt?
(efter en lång stunds fundering): Nej, jag kommer inte på något.

- Vad gör man på fritiden i Västerås?
Jag brukar gå bada bastu och simma. På Rocklunda finns det många fotbollsplaner, sen har vi teatern - jag har jobbat där ett tag med scenarbeten. Bio finns också, men dit går jag inte så ofta. Eventuellt saknas några kvarterskrogar, det är synd att man måste ned på stan för att gå på puben. Och så borde vi kunna köpa vin i affärerna, men det gäller ju hela landet.

- Västerås är väl en fin idrottsstad?
Nja, det är lite trögt, vi borde kunna ha ett bättre fotbollslag. Det borde satsas mer på "showen" än att bara se på pengarna, det är många som har tröttnat på fotbollen. Se på bandyn, det är en folkfest. På ishockeyn finns det också drag, fast det går jag inte på.
Det fanns nog ett större utbud förr, då fanns både Arosspelen i friidrott och simtävlingar. Vad har hänt med dessa, de borde kunna fortsätta. I handboll finns det Irsta, men vad har det blivit av VHF? Men vattenpolo är de ganska duktiga i...

- Vad skulle du rekommendera en turist, som kommer till Västerås?
Slottet till att börja med och stadshuset, gå också in och titta. Kom i början av juni, ta en picknickkorg och åk till Strömsholm på galopptävlingarna. Se också på naturen häromkring, ta promenader och titta på de gamla kvarnarna mot Skultuna. Och Ängsö förstås, inte slottet i första hand, utan naturen där. Även Tidö och leksaksmuseet - och Rudöklippan strax innan, för att se på fågellivet. Det kan man också göra på Asköviken på andra sidan. Man kan bada ute vid Johannisberg eller åka båt till Sundbyholm slott, det är en bra dagstur.

- Bor du gärna i Västerås?
Jo, jag trivs här. Men jag har en hemlig dröm: jag skulle vilja flytta till Grekland och driva en liten krog där. Fast inte i Sverige... Men sen är tjejerna mycket snyggare här.Tillbaka till , till eller till av Werbeka Netshop


last update: 6.1.1998 by webmaster@werbeka.com