VI VÄNLIGA VÄSTERÅSARE
VILL VIRTUELLT VISA VÄRLDEN
VAR VI VISTAS
VARJE VECKODAG

SUSANA SALVADOR


- Berätta lite om dig själv:
Jag är född och uppvuxen i Västerås, fast nu är jag på väg till Spanien, för att avsluta min studier i språkvetenskap.

- Du har spansk bakgrund, av namnet att döma?
Ja, min mor är därifrån. Jag har varit i Spanien ganska ofta, på loven, och jag har bott där ensam ett tag också.

- Vad tycker du är bra med Västerås?
Sommaren. Att kunna sitta ute i gräset, fast det är ju lika i alla städer. Men jag uppskattar grönskan efter att ha sett hur torrt det är i Spanien. Djäkneberget är bra - där har man suttit och druckit några öl i sina dagar.
Jag tror att Västerås är en bra stad att ha barn i. Det är lugnare än en storstad, inte så stressigt. Det finns många cykelvägar, det är lätt att ta sig fram, man kan slänga barnet på cykeln, behöver inte åka tunnelbana...

- Vad är dåligt med Västerås?
Småstadsmentaliteten. Om man hör folk prata med varandra på stan, det kan ibland vara smått förnedrande. Att stan töms på kvällen är inte heller bra. "Jobba och hem" är devisen. Fem, halv sex är det redan tomt i centrum. Sen är det ett för smalt kulturellt utbud, på bio visas till exempel bara samma gamla Hollywoodfilmer, det finns inga alternativ.

- Vilket råd skulle du ge en turist, som kom till Västerås?
Vad man ska se? Oj, det är jag dålig på. Jag brukar lära känna en stad genom att gå i den, upptäcka den. Men: slottet, hamnen, Djäkneberget... Biblioteket är väldigt bra. Det finns små gallerier, fast det är inte typiskt för Västerås. Om man har bil kan man åka ut till Tidö slott.

- Har Du andra synpunkter på Västerås?
Det är dumt med den differentierade avgiften på bussen. Man vet aldrig vad det kostar. Ta bort bilarna i stadstrafiken och sänk priserna istället. Vid en del hållplatser på stan har man tagit bort bussnumren, som trafikerar där. Det är inte bra för den som inte är van. Sätt värmeslingor på bänkarna vid hållplatsen, som i Luleå, så att man kan använda dem på vintern också.

- Varför ska man bo i Västerås?
Tja, jag vill ju härifrån. Jag trivs inte riktigt med den trångsynta mentaliteten. Men jag har föräldrarna här...Tillbaka till , till eller till av Werbeka Netshop


last update: 12.12.1997 by webmaster@werbeka.com