ARES


Personalia:
Far: Zeus
Mor: Hera
Älskarinnor:.
.
.
Afrodite, Aglauros, Airope, Althaia, Astyoche, Atalanta, Demonike, Dotis, Eos, Harmoneia I, Harpina, Ilia, Kryse, Kyrene, Pelopia, Protogenia, Pyrene, Sterope, Tirine, Triteia
Avkomma:.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(av Airope) Airopos
(av Aglauros) Alkippe
(av ?) Alkon, Dragon, Dryas, Likymnios, Lycurgos, Nike, Nisos, Oiagros, Porthaon, Tereos
(av Harmonia I) Amasonerna
(av Astyoche) Askalafos, Ialmenos
(av Afrodite) Deimos, Phobos, Harmoneia II
(av Kyrene) Diomedes
(av Demonike) Evenos, Molus, Pylos, Thestios
(av Pyrene) Kyknos I
(av Pelopia) Kyknos II
(av Triteia) Melanippos
(av Althaia) Meleager
(av Harpina eller Sterope) Oinomaios
(av Protogenia) Oxylos
(av Atalanta) Parthenopaios
(av Dotis eller Kryse) Philegyas
(av Ilia) Remus, Romulus
(av Tirine) Thrassa

"Fakta":
En av de olympiska gudarna. Krigsguden. Men medan Pallas Athena står för den heroiska delen av kriget (om det nu kan finnas någon sådan), så står Ares för den obehagliga delen, med blod och slaktande.
Areopagen i Aten har fått sitt namn efter Ares, där denne hade att försvara sig mot anklagelsen för mordet på Halirrhothios, Poseidons son. Halirrhothios hade varit för närgången i sitt uppvaktande av Alkippe, Ares dotter, vilket han alltså fick plikta med livet för.
Ares attribut är ett spjut och en brinnande fackla, hans djur är hunden och gamen och hans romerska namn är: Mars.
Scenario:
(Ares, på väg mot Hefaistos kopparpalats):
Vad bra att Hefaistos stack iväg just idag. Och vad bra att krymplingen talade om vitt och brett att han ska till Lemnos. Nog för att det förtar en del av spänningen, att veta att han inte kan komma hem överraskande - men det är ganska kul ändå att veta att en brud som Afrodite väntar på en. Hon är ju inte bara snygg, hon är sannerligen bra i sängen också....
Det är klart att ett fruntimmer som hon behöver en riktig karl ibland, det där haltande eländet som hon är gift med är väl inte mycket att hänga i julgran... Så, äntligen framme, nu ska det bli lite kulloknullo.
- Ditte! Diiiitte! Var är du?
Ah, du är kvar i sängen! Så bra, det var precis där jag ville ha Dig! Vänta du lite bara, så ska du få dig ett nummer som du sent ska glömma.
Jag hade tänkt att.... ohhh, gud vad skön du är! O...Men vad fan är det här? Vad händer? Vad ända in i... Ett galler runt om oss? Nej men, vad löjligt! Här sitter vi fast båda två, utan en tråd på kroppen.
Jag kan inte böja upp det heller. Det sitter som berget... Åh, vad förnedrande. Det måste vara din förbannade karl, som har satt upp den här fällan. Och vad gör vi nu?
Bernhard Kauntz, Västerås 1998
Tillbaka till eller till

webmaster@werbeka.com