VI VÄNLIGA VÄSTERÅSARE
VILL VIRTUELLT VISA VÄRLDEN
VAR VI VISTAS
VARJE VECKODAG

DANIEL LUNDELL


är infödd västeråsare och har också bott här i hela sitt liv. Han trivs i Västerås, men kan tänka sig att flytta också - vart som helst, fast inte till Stockholm.

- Vad är det allra bästa med Västerås?
Att det är ett litet centrum, där allting finns samlat. Man kan gå till fots överallt, man behöver inte ta tunnelbanan eller bussar för att komma dit man vill.

- Vad är det som inte är bra i Västerås?
Folket. Personerna är svåra att få kontakt med, de är inte öppna nog. Jag märkte det när jag gick flygmekanikerlinjen på gymnasiet, där fanns det nästan bara icke-västeråsare. Vilken skillnad! Och de andra tyckte också att det var svårt att komma in på livet på folk här. Och det är det man behöver göra innan det går att snacka med dem. Det är inte som i en liten stad, eller för all del även i Göteborg, att man kan prata med vem som helst om vad som helst.

- Vad skulle du rekommendera turister att titta på?
Det var svårt. Jag brukar inte kolla sånt. Anundshög kan väl vara nåt att titta på, eller Domkyrkan. Djäkneberget, om man vill röra på sig lite, Björnön, eller varför inte åka ut till Elba med färjan? Men riktiga sevärdheter saknas, det finns inga i Västerås.

- Vad gör man till vardags i Västerås?
Man måste ha en hobby, för att man ska ha någonting att göra. För egen del sysslar jag med golf och shootfighting, som är en japansk kampsport. Men det är svårt att hitta någonting att göra på stan. Om man har 2 timmar att ta död på, så finns det inte mycket att göra. Man kan gå fika så klart, eller spela biljard på Oxbacken.

- Kroglivet, då?
Det är ganska bra. Min favorit är Extremes, men även Bankiren är bra. Det beror på sällskapet och på hur lång kön är, vart man går.

- Vad finns det för kulturella arrangemang?
Ojdå. Det kan jag inte. Jag vet var teatern ligger, men inte mer. Och i bioväg finns bara Filmstaden och Sandrews kvar, det är synd att man lade ner Prisma.
Men Västerås är en fin idrottsstad, det finns mycket och bra utbud. I hockey, bandy och fotboll finns det verkliga elitlag.Tillbaka till , till eller till av Werbeka Netshop


last update: 15.12.1997 by webmaster@werbeka.com